Friday, November 14, 2008

A Baby Born...

Hehe... ingat g tym si arni (bini pirid) beranak... emm... kami tunggu sini sampai jam 9.30 malam.. si pirid tunggu dari pagi kama... biasa la bah tu lau mau baranak uda... but... this experience we shared from pirid is actualy too expensive and nobody can afford it until he feel it by himself... haha... sa biasa juga pi kasi kawan dorang landak, alik, hamdan bila bini dorang bersalin tapi that day was totally different... hehe...

Hmm.. actualy, lepas kerja sy pi hospital dalam jam 6pm... 10/11/2008, masa tu si pirid sudah tunggu dari pagi... tapi dia balik umah pastu p hospital dalam jam 4.00 pm... masa sa pi hospital, sa kol dia... "wei, uda makan ka? lau nda sa tapau"... "bah tapau jak la"... hehe... pastu sa pi tapau 2 bungkus nasi ayam sasau... sadap moti... hehe... pastu sa pi hospital... si pirid tym tu nda sabar uda... tu mulut dia nda benti berasap... haha... kami teka la... "mungkin jam 9 baru lahir" sa bilang... pirid lang... "mungkin jam 8"... sa saja saja kasi hibur ba kunun... hehe... gambar di atas tu la tempat wad bersalin... mula mula, si pirid bilang, nda mau teno si arni bersalin... takut pensan... haha... jam 7.30 kami pi makan... pastu jam 8.00 tu nurse kuar... dia bilang, "arnizah gunsalam"... pastu sa kuit si pirid... "lohowon ko"... hehe... pastu dia cepat2 pi masuk... sa ingat sudah lahir... haha... ni la mau jadik cerita best ni... rupanya belum lahir... alamak....

Dalam 30 minit kemudia baru si pirid kena kasi keluar balik... tu nurse suruh dia isi apa pa komen dalam buku... tapi sy teno muka dia betul2 exited bah... haha... dia nda tau mau tulis apa ni... hehe... pastu sa bagi dia idea... ko tulis gini,.. gini... gini... hehe...

Pastu... ni la yg tempat komen tu... bila sa teno tu masa kelahiran, sa terkejut teno tu masa jam 8.09 minit... "eh, masa ko masuk, belum lahir ka?" hahaha... pastu dia bilang... "itu la sa mau cerita ma ko ni... sa ingat uda lahir... rupanya, sa masuk masih g besar perut si kolindongon (arni)"... hahaha... no wonder la dia cam trauma... rupanya bini dia mau si pirid teno dia bersalin... huh... cam mau pensan jak dia lang... bayangkan tu muka si arni mau bertukar jadi biru... tu paha dia kana jarum 3-4 kali... mau bius kan... hehe... pastu tu mata macam mau keluar jak... adei... kin takut... "apa la ko wat sana?" sa bilang... "atukoi,.. sa bagi semangat la,... sa kasi tau dia, sian si poyo sesak nafas di dalam" bilang pirid... hehe... pastu sa yang di luar dengar la 4 kali teriakan yang kuat la... sebelum dia melahirkan... lepas tu kepala baby kuar, baru boleh relex dia bilang.. pastu tu nurse pi tarik tu kepala baby sampai tekeluar... yang paling comel kunun tu baby batuk dua kali masa tu nurse pi lap tu lendir di badan baby... anduu gia... haha...

Pastu ni la yang dia tulis,.. "Salam sajahtera kepada semua kakitangan wad bilik bersalin. Terima kasih atas bantuan dan juga semangat yang telah diberikan. Saya juga rasa bersyukur kerana isteri saya telah selamat bersalin. Jasa semua kakitangan yang terlibat amat dihargai. Sekian terima kasih!" haha... ni yang dia tulis... sa suruh dia berterima kasih sama Tuhan tapi dia bilang si kolindongon uda cakap "Thank You Jesus" masa baru melahirkan tadi... 4 kali ka 5 kali lagi tu dia bilang... haha... best juga kan pengalaman dia... hehe...
By, Kamayon...

2 comments:

org kita said...

biasa la tu.org p'puan nak b'salin mmg mcm tu.mmg tak aci langsung coz,suami siok2 ja buat anak.tp p'puan yg tanggung sakit bila mo b'salin..

Holly Sapikit said...

alalala... tym buat anak, dua dua pun siok ba... haha